Securitymagazin.cz

Výbor přerušil jednání o novele o trestnosti sledování lidí

ČSSD předložením novely trestního zákoníku reagovala na kauzu sledování některých pražských politiků, k němuž mělo docházet ze strany bezpečnostní agentury ABL. Pachateli by podle předlohy hrozilo až roční vězení nebo zákaz činnosti, v závažných případech až tříletý trest.
Výjimkou by mělo být sledování ve veřejném zájmu, aby se zákon nevztahoval například na skrytou kameru médií. Trestné by mělo dále být nelegální umísťování takzvaných štěnic. V zákonech je podle sociálních demokratů mezera, když ústava zakotvuje právo na soukromí, ale jedinou obranou je žaloba na ochranu osobnosti.
„Taková možnost je nedostatečná,“ uvedl předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc. Zdůraznil, předkladatelé se změnám novely nebrání; důležitý …

Datum: 29.4.2015 | Rubrika: Securitymagazin.cz

Zdroj: Securitymagazin.cz

O webu

Na našich webových stránkách naleznete nejrůznější informace věnované trezorům. Dozvíte se o všech možných typech trezorů a sejfů. Přečtete si také, kde všude lze trezor umístit a nebo jaké jsou typy jejich zámků. Povíme Vám mimo jiné i kde se dají trezory sehnat, jaká je jejich cena a mnoho dalšího.