Securitymagazin.cz

Banky zablokovaly kvůli uniku dat v USA několik desítek karet

Ze společnosti Global Payments, která zprostředkuje elektronické platby, unikly údaje o držitelích 1,5 milionu platebních karet, informovaly již v pátek karetní asociace Visa a MasterCard. Ukradené informace umožňují vytvořit falešné platební karty s přístupem na účty skutečných uživatelů karet. Zneužití platby však lze zabránit v případě, že platební systémy u obchodníků vyžadují využití bezpečnostního kódu, který je uveden na zadní straně karty.
„Na základě upozornění karetních asociací jsme preventivně zablokovali zhruba dvě desítky potenciálně ohrožených karet. K žádnému zneužití ale nedošlo,“ uvedl mluvčí Raiffeisen bank Tomáš Kofroň. Preventivně několik kusů platebních karet zablokovala i Česká spořitelna nebo ČSOB.

Datum: 16.11.2014 | Rubrika: Securitymagazin.cz

Zdroj: Securitymagazin.cz

O webu

Na našich webových stránkách naleznete nejrůznější informace věnované trezorům. Dozvíte se o všech možných typech trezorů a sejfů. Přečtete si také, kde všude lze trezor umístit a nebo jaké jsou typy jejich zámků. Povíme Vám mimo jiné i kde se dají trezory sehnat, jaká je jejich cena a mnoho dalšího.