Vlastní

Trezor vs. sejf

SejfVětšina lidí si myslí, že trezor a sejf je stejné zařízení. Pravdou ale je, že trezory a sejfy jsou odlišné zařízení. Hlavní rozdíl spočívá v označení. Rozdíl také můžeme najít již v názvu.

Sejf pochází z anglického slova save, neboli chránit. Sejfy jsou tedy určeny především k ochraně různých předmětů nebo dokumentů, které mohou být zničeny požárem nebo vodou. Tedy chrání váš majetek před živelnými pohromami. Tyto sejfy mají dvouplášťovou schránku a vnitřní část je izolována zejména čedičovou vatou.

Trezor je sice také určen k ochraně majetku a dokumentů, ale ne před živelnými pohromami, ale spíše před zloději. Velká část trezorů je vyrobena z tvrdé pancéřové oceli nebo železobetonu.

Co mají ovšem tato zařízení společné, je jejich použití a také podobný způsob zabezpečení. Jak sejfy, tak i trezory se dají zamknout na klíč, nebo je možné si pořídit bezpečností schránku s číselníkem.

 

Datum: 3.6.2013 | Rubrika: Vlastní

O webu

Na našich webových stránkách naleznete nejrůznější informace věnované trezorům. Dozvíte se o všech možných typech trezorů a sejfů. Přečtete si také, kde všude lze trezor umístit a nebo jaké jsou typy jejich zámků. Povíme Vám mimo jiné i kde se dají trezory sehnat, jaká je jejich cena a mnoho dalšího.